Tarkan'a büyük şok!

Ses sanatçısı Onur Akay, Megastar Tarkan’ın çalıntı olduğu iddia edilen ‘Beni Çok Sev’ şarkısı ile ilgili, MESAM kararına ulaştı.

Tarkan'a büyük şok!

Tarkan'a büyük şok!

Tarkan’ın son albümünde söylediği ‘Beni Çok Sev’ isimli şarkısının, Ayşe Mine’nin 30 yıl önce söylediği ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkısından çalıntı olduğu iddiası, geçtiğimiz Aralık ayında magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Aynı zamanda MESAM asıl üyesi olan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Tarkan'ın Altın Kelebek'te 'Yılın Şarkısı' ödülüne layık görülen şarkısı ‘Beni Çok Sev’ hakkında, magazin gündemine yine bomba gibi düşecek bir belge paylaştı.
Instagram adresinden, MESAM Teknik Bilim Kurulu’nun iki şarkı ile ilgili kararını açıkladığı belgeyi paylaşan Akay, "Tarkan’ın okuduğu ‘Beni Çok Sev’ isimli şarkının, Ayşe Mine’nin okuduğu ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkıdan çalıntı olduğu iddiası hakkında, MESAM Teknik Bilim Kurulu kararını verdi. Kurul, aynı olan bölümlerin eserlerin ana teması olduğunu tespit etmiştir. ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkının bestecisi Cengiz Tekin’in, bestesi Serkan İzzet Özdoğan’a ait olan ‘Beni Çok Sev’ isimli eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar vermiştir." ifadelerini kullandı.
İşte MESAM Teknik Bilim Kurulu’nun kararı ve Akay'ın paylaştığı o belge:
Serkan İzzet Özdoğan tarafından sunulan dilekçe ve ekleri okundu. Eserler karşılaştırılarak incelendi. "Ellerim Uğurlar" ve "Beni Çok Sev" isimli eserlerin ara nağme ve nakarat bölümlerinin işleme farkı olmakla birlikte aynı olduğu bu bölümlerin de eserlerin ana teması olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca 3/4’lük olarak kurgulanan "Beni Çok Sev" isimli eserin nakarat bölümünde yer alan 4 ölçülük bölümün şan giriş ezgisinde kullanıldığı anlaşılmıştır. Serkan İzzet Özdoğan’ın dilekçesinde belirttiği diğer eserlerin alenileşme tarihlerinin "Ellerim Uğurlar" isimli eserden daha sonra alenileşmesi sebebiyle incelemeye esas alınmamıştır. Cengiz Tekin’in "Beni Çok Sev" isimli eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar verilmiştir.


AYŞE MİNE’DEN ONUR AKAY’A AÇIKLAMA!

Tarkan'a büyük şok!
MESAM Teknik Bilim Kurulu’nun kararına ulaşan Onur Akay’a, ayrıca Türk sanat müziği sanatçısı Ayşe Mine de konu ile ilgili açıklama yaptı.
İşte Ayşe Mine'nin OnurAkayMedya’da yer alan açıklamaları:
"Şarkımın bestecisi Cengiz Tekin’in maddi ve manevi haklarını korumak için bu işin peşini bırakmayacağım. ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkı, bizim evimizde babamın ve dayımın yanında bana özel yapıldı. Tarkan sevdiğim bir kişidir. Bu sevgiyi sevgisizliğe çevirmesin ne olur! Tarkan Çınarcık’ta sahneye çıkarken "ablacım ablacım" diye yanıma gelirdi. Şimdi özür dilemeye mi çekiniyor? Bende özür beklerim, çünkü bu Ayşe Mine’nin hayat verdiği bir şarkıdır. Asıl bestecisinden de özür dilemesi lâzım ve bestecisi zaten konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Milletin yüzüne nasıl bakacaklar, ne diyecekler?" dedi.

Bu haber BiMagazin tarafından hazırlanıp servis edilmiştir. Haberin farklı kaynaklarda değiştirilerek yayınlanması BiMagazin sorumluluğunda değildir. Kaynak göstermeden haber ve görsel alınması yasaktır.
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış