Siyad ödülleri 50. kez sahiplerini buldu

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği SİYAD Ödülleri, önceki akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlene törenle 50. kez sahiplerini buldu.

Siyad ödülleri 50. kez sahiplerini buldu

Siyad ödülleri 50. kez sahiplerini buldu

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği SİYAD Ödülleri, önceki akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlene törenle 50. kez sahiplerini buldu.


2017 yılında vizyona giren tüm yerli filmleri değerlendiren SİYAD üyeleri arasında yapılan oylama sonucunda belirlenen 50. SİYAD Ödülleri’nde En İyi Film başta olmak üzere dört dalda ödül kazanan ‘Koca Dünya’ en fazla öne çıkan yapım oldu. Reha Erdem’in yazıp-yönettiği Koca Dünya’yı üç ödülle Pelin Esmer’in yönettiği ‘İşe Yarar Bir Şey’ ve iki ödülle Ceylan Özgün Özçelik’in ilk uzun metraj çalışması ‘Kaygı’ izledi.

Senarist-yönetmen Duygu Sağıroğlu ve oyuncu-şarkıcı Deniz Türkali’ye Onur Ödülü, film afişi ressamı İbrahim Enez’e Emek Ödülü’nün takdim edildiği törende ayrıca, Türkiye’de geçen yıl vizyona giren yabancı filmler arasından SİYAD üyelerinin oylarıyla En İyi Yabancı Film seçilen ‘Yaşamın Kıyısında’ (Manchester by the Sea) filminin ithalatçısı Fabula Films’e de ödülü verildi. 50. SİYAD Ödül Gecesine aralarında İlyas Salman, Hale Soygazi, Ercan Kesal, Şerif Sezer, Öykü Karayel ve Ayta Sözeri gibi ünlü simalar katıldı.

  1. SİYAD ÖDÜLLERİ’nin tam listesi:

    EN İYİ FİLM - Koca Dünya

    EN İYİ YÖNETMEN - Reha Erdem - Koca Dünya

    AHMET ULUÇAY EN İYİ İLK FİLM - Ceylan Özgün Özçelik - Kaygı

    EN İYİ SENARYO - Barış Bıçakçı, Pelin Esmer - İşe Yarar Bir Şey

    EN İYİ KADIN OYUNCU - Başak Köklükaya - İşe Yarar Bir Şey

    EN İYİ ERKEK OYUNCU - Aytaç Uşun - Sarı Sıcak

    EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - Ayta Sözeri - Aile Arasında

    EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU - Yiğit Özşener - İşe Yarar Bir Şey

    EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ - Florent Herry - Koca Dünya

    EN İYİ MÜZİK- Ekin Fil - Kaygı

    EN İYİ KURGU - Reha Erdem - Koca Dünya

    EN İYİ SANAT YÖNETİMİ - Naz Erayda - Buğday

    GIO FANTASTİK SİNEMA ÖDÜLÜ - Genco / Ali Kemal Çınar

    EN İYİ UZUN METRAJ BELGESEL FİLM - Blue / Serhat Ünver

    EN İYİ KISA METRAJ BELGESEL FİLM - Görünmez Duvarlarım / Nurbanu Asena

    EN İYİ KISA FİLM - Kötü Kız / Ayçe Kartal

    EN İYİ YABANCI FİLM -Yaşamın Kıyısında / Manchester by the Sea

    SİYAD ONUR ÖDÜLÜ - Duygu Sağıroğlu

    SİYAD ONUR ÖDÜLÜ - Deniz Türkali

    SİYAD EMEK ÖDÜLÜ -İbrahim Enez

Bu haber BiMagazin tarafından hazırlanıp servis edilmiştir. Haberin farklı kaynaklarda değiştirilerek yayınlanması BiMagazin sorumluluğunda değildir. Kaynak göstermeden haber ve görsel alınması yasaktır.
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış