Karikatürist Varol Yaşaroğlu Minik Öğrenciler İle Buluştu...

Animasyon yapımcısı ve karikatürist, “Koca Kafalar”ın yaratıcısı ve Grafi2000’in kurucusu Varol Yaşaroğlu Bilfen Antalya İlköğretim Okulu 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile buluştu.

Karikatürist  Varol Yaşaroğlu Minik Öğrenciler İle Buluştu...

Karikatürist  Varol Yaşaroğlu Minik Öğrenciler İle Buluştu...

Düzenlenen söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Varol Yaşaroğlu, kendi hayatına dair anekdotları da öğrenciler ile paylaştı. Türkiye’nin ilk Türk yapımı çizgi dizisinin mimarlarından biri olan Kral Şakir’in ortaya çıkışını merak eden öğrencilere hikâyeyi anlatan Yaşaroğlu "Çocukluğumda hayranlık duyarak izlediğim Pembe Panter karakteri gibi yetişkinlerinde izlemekten keyif alacağı bir çizgi film kurma hayalim vardı. Bunu da Kral Şakir ile gerçekleştirdim." dedi. Daha sonra Bilfen Okullarında uygulanan Bireysel Gelişim Programı (BiGeP) çalışmalarında Sanat Akademisi IPT grubunda yer alan öğrenciler ile de atölye çalışması yaparak özgün karakterler çizen öğrencilere kılavuzluk etti.

Bu haber BiMagazin tarafından hazırlanıp servis edilmiştir. Haberin farklı kaynaklarda değiştirilerek yayınlanması BiMagazin sorumluluğunda değildir. Kaynak göstermeden haber ve görsel alınması yasaktır.
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış