Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılıklarını bir kez daha dile getirdi. Sabancı, eşitlik mücadelesinin uzun soluklu bir yolculuk olduğuna dikkat çekerek, bu alanda çalışmaya ve ses yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti.
Sabancı mesajında şu sözlere yer verdi: “Eşitlik söz konusu olduğunda ses çıkarmaktan, üretmekten ve mücadele etmekten hiç çekinmedik. Çünkü eşitlik için çekinmek hiçbir zaman bir seçenek olamazdı.”
Sabancı Vakfı’nın kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi için uzun yıllardır yürüttüğü çalışmalara da değinen Sabancı, vakfın 50 yılı aşkın süredir eğitimden toplumsal ve ekonomik hayata katılıma kadar pek çok alanda kadınların eşit haklara erişimini destekleyen projeler geliştirdiğini belirtti.
Toplumsal cinsiyet eşitliğini yapısal bir dönüşüm alanı olarak ele alan vakıf; eğitimden istihdama, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadeleden sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesine kadar farklı alanlarda çalışmalar yürütüyor. Yerel, ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle sürdürülebilir ve ölçülebilir etki yaratmayı hedefleyen vakıf, geliştirdiği modelleri yaygınlaştırarak kalıcı çözümler üretmeyi amaçlıyor.
Nitekim OECD tarafından yayımlanan 2019 tarihli filantropi raporunda da Sabancı Vakfı, cinsiyet eşitliğine odaklanan dünya çapındaki en iyi yedi vakıf arasında gösterilmişti. Vakıf, kadınların ve kız çocuklarının yaşamın her alanında eşit fırsatlara sahip olması için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Yorumlar (0)