Çin’de Türk Operası

“Batıdan Doğuya Türk Müziği ile Yolculuk” konseri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen “2018 Çin’de Türk Yılı” etkinliklerinin kapanış programına katılacak olan Devlet Opera ve Balesi, geçtiğimiz gün Pekin’de bulunan Ulusal Gösteri Sanatları Merkezi (NCPA) sahnede aldı.

Çin’de Türk Operası

Çin’de Türk Operası

Kültür ve Turizm Bakanı Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Çin Kültür ve Turizm Bakanı Luo Şugang, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, misyon temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı konserde Şef Erol Erdinç yönetiminde; 6 DOB müdürlüğünün orkestra sanatçılarından oluşan Devlet Opera ve Balesi’nin karma orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü tenor, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan sahnedeydi.

Çin’de Türk Operası

Ülkemizin değerli bestekarlarından Hacı Arif Bey, Münir Nurettin Selçuk, Ahmet Adnan Saygun, Aşık Veysel, Neşet Ertaş’ın şarkı ve türküleri ile batıdan doğuya Anadolu Kültür ürünleri Anonim Halk Türkülerinin seslendirileceği konserde Özgür Adam İnanç’ın koreografisi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu sanatçıları da Anadolu kültürünün yöre yöre folklorik adımlarını sahneye taşıdı.

Bu haber BiMagazin tarafından hazırlanıp servis edilmiştir. Haberin farklı kaynaklarda değiştirilerek yayınlanması BiMagazin sorumluluğunda değildir. Kaynak göstermeden haber ve görsel alınması yasaktır.
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış