Cem Boyner Arkadaşlarıyla Dalış Yaptı...

Ünlü iş insanı Cem Boyner, Ayvalık'ın derinliği ve doğal mercanlarıyla meşhur Kerbela bölgesine arkadaşlarıyla daldı.

Cem Boyner Arkadaşlarıyla Dalış Yaptı...

Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden iş insanı Cem Boyner, arkadaşlarıyla Ayvalık Kerbela bölgesinde dalış yaptı. Boyner; gerçekleştirdiği dalış sonrası yaptığı paylaşımda, büyük ağlarla yapılan kaçak avcılığın yarattığı tahribatı anlattı. 

Cem Boyner paylaşımında, "Kerbela noktasına muhteşem bir dalış yaptık. Murat hocam da bizlerleydi..Olağanüstü kızıl sarı mercanlar arasında rüya gibi başlayan dalışta ileri dakikalarda bizi şok eden manzaralarla karşılaştık..adeta 'killing fields', ölüm tarlaları...Sayısız köpek balığı, değişik cinslerde vatoz ölüleri, pazaryeri gibi kumların üzerinde yatıyor... Önce trol kurbanları diye düşündük, oysa henüz trol sezonu açılmamıştı, bölgedeki balıkçılarımız da kurallara çok özen gösteriyorlar, kaldı ki Sahil Güvenlik Komutanlığı da göz açtırmıyor… Anladık ki sıradan bir büyük ağ kurbanı bunlar… Ağdan çıkan, ama müşterinin ilgilenmediği cinsleri ağları temizlerken suya atıyor balıkçı… Bize nasıl denk geldi, o da şöyle, Kerbela noktası tepesinde tonoza bağlı Şamandıra var, balıkçı ağları temizlerken teknesini şamandıraya bağlamış, tabi denize döktüğü iskarta balıklar da tam dalış alanına dağılmış.. Anafikir: Aklımızda tutalım, her yediğimiz deniz ürünü için tonlarcası da boşuna telef oluyor... Vicdanlarımızda yara bıraktı bu gerçek. Dahası var..." dedi.

Bu haber BiMagazin tarafından hazırlanıp servis edilmiştir. Haberin farklı kaynaklarda değiştirilerek yayınlanması BiMagazin sorumluluğunda değildir. Kaynak göstermeden haber ve görsel alınması yasaktır.
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış