SAĞLIK, LEZZET, GÜVEN...

1993 yılında Bilfen Şirketler Grubu bünyesinde yer alan okullardaki öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Biltur Catering, ilerleyen yıllarda yemek hizmeti satın alan kurumsal firmalardan gelen talepler doğrultusunda toplu yemek üretimi yapmaya başlamıştır.

İstanbul Dudullu Merkez Fabrika ile başlayan üretim faaliyetlerimiz bugün İstanbul Avrupa yakası Kıraç, Gebze Şekerpınar, Ankara Ostim fabrikaları ile Türkiye’nin her yerinde yer alan yerinde üretim tesisleri ile devam etmektedir.

Firmamız toplamda 22.000 m2 kapalı alanı, günlük 130.000 kişilik üretim kapasitesi ve 1000’e yakın çalışanıyla Türkiye’nin en modern ve hijyenik tesisleri arasında yerini almıştır.

BESLENME İLE İLGİLİ BİLGİLER

YAZ DÖNEMİ MEYVE VE SEBZELERİ

Meyve ve sebze tüketimi, sağlıklı ve dengeli beslenme planı içerisinde bulunması gereken bir yeme davranışıdır. Yaş grupları arasında tüketim porsiyonları için farklar olmakla birlikte; tüm yaş gruplarından her bireyin günlük beslenme planında sebze ve meyve bulunmalıdır. Meyve ve sebze tüketimi, mevsimlere göre değişen meyve ve sebze cinslerine bağlı olarak çeşitlenmektedir.

SELENYUM MİNERALİNİN BESLENMEMİZDEKİ YERİ ve ÖNEMİ

Selenyum, insan sağlığı için önemli elementlerin başında gelmektedir. Esansiyel minerallerden biridir, dolayısıyla vücutta üretilemeyen ve vücuda beslenme yoluyla alınması zorunlu bir mikro besin öğesidir. Selenyumun vücuda yeterli miktarda alınması, her besin öğesinde olduğu gibi ancak dengeli beslenme modelinin sağlanması ile mümkündür.

TAHILLAR ve DOĞRU TAHIL TÜKETİMİ

Besin gruplarına göre hazırlanan sağlıklı tabak modelinde süt ve ürünleri, et ve ürünleri, taze sebze ve meyvelerin yanında ekmek ve tahıllar da yer almaktadır. Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, arpa, kuskus, bulgur, yulaf ve kahvaltılık tahılları içermektedir. Türkiye’de en çok kullanılan tahıl grubunun buğday ve buğday mamulleri olduğu bilinmektedir.

İYOT MİNERALİNİN BESLENMEMİZDEKİ YERİ ve ÖNEMİ

Vücudun normal işleyişine devam etmesi, metabolizmanın düzenlenmesi ve hormonal dengenin korunması gibi pek çok durum için yeterli ve dengeli beslenme ile makro ve mikro besin ögesi gereksinimlerinin karşılanması gerekmektedir. Bazı mikro besin öğeleri vücut tarafından üretilemediğinden, yalnızca besinler yoluyla vücuda alınabilmektedir. Bu durum, dengeli ve yeterli beslenmenin önemini ön plana çıkarmaktadır. İyot minerali de vücut açısından oldukça önemli ve eksikliği en çok görülen mikro besin ögelerinden biridir.

ÇOCUKLARDA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ

Sağlıklı beslenme, yaşamın sürdürülebilirliği, büyüme ve gelişmenin devam etmesi ve hastalıkların önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı beslenmenin temelinde, dengeli ve yeterli beslenme yer almaktadır. Dengeli beslenme, tüketilen besin ve besin ögelerinin çeşitliliğine dayanmaktadır. Dengeli beslenmeyi temsil eden sağlıklı tabak modelinde, 4 temel besin grubu bulunmaktadır.

SEBZE TÜKETİMİNDE SAĞLIKLI YÖNTEMLER

Sağlıklı ve dengeli beslenme bir davranış biçimidir. Bu davranışın insanlar tarafından benimsenme ve uygulanma nedeni temelde sağlık üzerindeki olumlu etkileridir. Bu açıdan bakıldığında, tüketilen besinlerden vücudun maksimum fayda sağlaması her zaman için oldukça önemlidir. Besinlerin dengeli şekilde tüketilirken aynı zamanda faydalı içeriklerini kaybetmemeleri, besin değerlerini korumaları ve yapısal olarak bozulmamaları gereklidir. Çünkü ancak bu koşullar ile vücudumuz için sağladıkları maksimum fayda ortaya çıkabilmektedir.

TURPGİLLER VE FAYDALARI

Sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesi, vücudun gelişmesi ve yenilenmesi için yeterli ve dengeli beslenme önemlidir. Vücudumuz için gerekli besin ögeleri yeterli miktarlarda alınmadığı zaman hastalıklara karşı direnç de azalmaktadır. Bu bağlamda meyve ve sebze tüketimi de özellikle kış aylarında daha fazla önem kazanmaktadır.

YEME ALIŞKANLIKLARININ GELİŞİMİNDE OKULUN ETKİSİ

Beslenme alışkanlıkları, bireylerin günlük hayatlarındaki seçimlerinin büyük kısmına etki etmektedir. Gün içerisinde gıdalar, çoğunlukla kişilerin beslenme bilgisine, kişisel zevklerine veya anlık duygu ve isteklerine göre tercih edilerek tüketilmektedir. Bu noktada en önemli ve üzerinde durulması gereken konu kişilerin beslenme bilgisidir.

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİNDE SAĞLIKLI BESLENME

Koronavirüs salgını sebebi ile öğrencilerin okullarından uzak kalmaları ve eğitimlerine evlerinden devam ediyor olmalarıyla birlikte; sağlık, verimlilik ve konsantrasyon en önemli noktalar haline gelmiştir.

RENKLİ BESİNLER

Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için gereken tüm besinlerin alınmasında, sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak renkli besinlerde önem taşır. Renkli besinler vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri elde etmede önemli bir yere sahiptir. Besinleri renklerine göre kategorize ederek tüketmek beslenmede çeşitliliği sağlar.

KIŞ SEBZELERİ

Kış ayları, genellikle bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hastalıklara yakalanma riskinin artması ile akıllara kazınmıştır. Hayatın her döneminde olduğu gibi kış mevsiminde de yeterli ve dengeli beslenme, vücudun sağlıklı olma durumunu sürdürebilmesi için en önemli faktörlerden birisidir

DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE SORUNU OLAN ÇOCUKLARDA BESLENME

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), bozulmuş veya azalmış konsantrasyon ve hiperaktivite ile kendini gösteren bir sorundur. Genellikle 7 yaşından önce, okul öncesi ve okul çağı çocuklarında ortaya çıkmaktadır. Çocukların sosyal, duygusal gelişimini ve okul başarılarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Ülkemizde her on çocuktan birinde ortaya çıkabilmektedir.

GIDA İSRAFI

Günümüzde, nüfusun her yıl kayda değer oranda arttığı, sanayileşme ve teknoloji çağı ile birlikte hızla gelişen ve değişen dünyada, gıda çeşitliliğinin ve alternatif seçeneklerin çoğalması nedeniyle, bilinçsiz gıda tüketimine paralel olarak, gıda israfı dünya gündeminde yer alan önemli konulardan biri haline gelmiştir.

KARBONHİDRATLAR VE ÖNEMİ

Yaşamın sürdürülebilmesi, büyüme, gelişme ve sağlıklı yaşam faaliyetleri için dışarıdan alınması gereken maddelere besin denilmektedir. İnsan vücudunda gerçekleşen metabolik olaylar için gereken enerji besinlerle sağlanmaktadır.

BESLENME VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Sağlıklı beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerinin yeterli ve dengeli miktarda alınmasıdır.

B12 VİTAMİNİ VE ÖNEMİ

Vitaminler vücutta büyüme, gelişme, enerji kullanımı ile yeni hücre ve dokuların yapımında gerekli olan, özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için yaşamsal öneme sahip bileşiklerdir

KURU MEYVELERİN BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

Çocukların yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması, gün boyu fiziksel ve zihinsel performansın en üst düzeyde tutulabilmesi için, ana öğünler kadar ara öğünlerde de sağlıklı yiyecekler tüketmeleri önem taşımaktadır.

TAHİN PEKMEZ VE FAYDALARI

Havaların soğumasıyla birlikte kış aylarında kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olan pekmez ve pekmez denildiğinde de akla ilk gelen tahin binlerce yıldır geleneksel beslenme kültürünün ve damak zevkinin en önemli tatlı besinlerinden birini oluşturmaktadır.

ÇOCUK BESLENMESİNDE SEBZELER

Çocukların büyüme ve gelişmelerini, ruhsal ve fiziksel açıdan sağlıklı olmalarını doğrudan etkileyen faktörlerden biri, yaş, cinsiyet ve aktiviteye uygun olarak yeterli ve dengeli beslenmeleridir.

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME

Sağlıklı yaşamın temel kurallarından birini oluşturan yeterli ve dengeli beslenme vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun biçimde kullanılmasıdır.

FAST FOOD BESLENME

Yaşamın her evresinde bedensel ve zihinsel yönden sağlıklı olmak ve sağlığı devam ettirmek yeterli ve dengeli beslenme ile mümkün olmaktadır.

BAL VE FAYDALARI

Bal, arıların çiçeklerden topladıkları nektarın, vücutlarında salgılanan enzimlerle işlenmesi sonucu oluşan, dayanıklı, yoğun ve yüksek besin değeri içeren bir gıda maddesidir.

DONDURMA

Dondurma hoşa giden aroması, tadı ve görünüşü itibariyle her yaştaki insanın özellikle çocukların severek tükettiği yaz aylarının vazgeçilmez tatlarından birisidir.

KEMİK GELİŞİMİ İÇİN KALSİYUM

Vücudumuzun çatısını oluşturan iskelet sistemi kemiklerden meydana gelmektedir.

ÇOCUKLARDA İŞTAHSIZLIK

İştah, bir yemeğin zevkle, neşeyle ve arzu edilerek yenmesidir.

KURU MEYVELER VE FAYDALARI

Meyveler insanlara sunulan en değerli gıdalardan birisidir.

ÇOCUKLAR VE ÇİKOLATA

Çikolata, günümüzde başlı başına bir sektör haline gelen, tek başına dünyaca ünlü markalar çıkaran, dünyanın değişik yerlerinde müzeleri bulunan, üzerine kitaplar yazılan, filmlere konu olan, insanlarda beş duyuyu birden harekete geçiren en çekici, cazip ve karşı konulmaz yiyeceklerden biridir.

GAZLI İÇECEKLER

Gazlı içecekler, besin değeri ve kalitesi yok denilecek kadar az,düşük hacimlerinde yoğun enerji bulunan,vitamin, mineral, posa, antioksidan gibi sağlıklı besin öğelerinden yoksun olan,boş kalorili ürünlerdir.

KURUBAKLAGİLLER VE ÖNEMİ

Türk mutfağının içerisinde vazgeçilmez gıda maddeleri arasında her zaman yer bulan kurubaklagillerin...

MUCİZEVİ İÇECEK SÜT

İnsanın yaşamının her döneminde gerekli olan süt; karbonhidrat, yağ ve protein gibi makro besin ögelerinden oluşmaktadır.

YAZ AYLARINDA BESLENME

Yaz ayları, havaların sıcak olması nedeniyle vücudumuzda metabolizma yönünden farklılık gösteren, özel beslenme gerektiren bir zaman dilimidir.

BESLENMEYE GENEL BİR BAKIŞ

Yeni eğitim-öğretim yılının sağlık, başarı ve mutluluk ile geçmesi dileğiyle bu dönemki ilk yazımı yazıyorum.

BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN İNSAN VE ÇEVREYE ETKİLERİ

Beslenmemizde önemli görevi olan yağlar özellikle kızartmalık olarak kullanıldığında dikkat edilmez ise ciddi sağlık problemlerine sebebiyet vermektedir.

C VİTAMİNİN ÖNEMİ

Havaların soğuduğu şu günlerde gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için vücudumuzu soğuktan korumanın yanı sıra beslenmemize de biraz daha fazla özen göstermeliyiz.

ÇAĞIN HASTALIĞI "OBEZİTE"

Son yıllarda giderek artan ve artmaya devam eden şişmanlık artık okul çağı hatta okul öncesi çocuklarımızda da sıkça görülmeye başladı.

ÇOCUKLARIN BESLENMESİNDE PROTEİNLER

Proteinler, beslenmemizin önemli bir parçası olup sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli üç büyük besin öğesinden birisidir.

DEMİR EKSİKLİĞİ

Demir minerali; bir yetişkinin bedeninde ortalama olarak 3 ile 5 gram kadar bulunmaktadır...

DENİZLERDEN GELEN SAĞLIK

Bu yazımda her yaş grubunun beslenmesinde son derece önemli olan balıktan bahsedeceğim.

FAST FOOD

Toplumların sosyal ve ekonomik yapılarındaki değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkan yeni yaşam biçimleri...

GÜVENLİ GIDA ÜRETİMİ

Bu yazımda gıda maddelerinin üretiminde son derece önemli olan “Gıda Güvenliği Sistemi”nin önemi hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

KIŞ AYLARINDA ÇOCUKLARDA BESLENME

Havaların soğumaya başladığı şu günlerde vücut direncimizin her zamankinden daha sağlam olması gerekmektedir.

SU HAYATTIR

Bu yazımda dünya yüzeyinin %80’ini kapsayan su ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI

Çok eski çağlardan bu yana tüketilen zeytin, zamanla önemini daha da arttırmış, sofralardaki daimi yerini alarak insan sağlığının önemli bir koruyucusu olmuştur.

FİRMA GİRİŞİ
Copyright ® 2015 - BİLTUR CATERING - Her hakkı saklıdır.