Atatürk’ün İzinde, Cumhuriyet’in Aydınlık Geleceği İçin…

10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü yaklaşırken, Başarım Sensin Derneği anlam dolu bir öğle davetine imza attı.

Atatürk’ün İzinde, Cumhuriyet’in Aydınlık Geleceği İçin…

Atamızın konakladığı ve odasının müze olarak korunduğu Pera Palace Hotel’de gerçekleşen davette, konuklara Atatürk’ün sevdiği yemekler ve melodiler eşliğinde duygusal anlar yaşatıldı. Etkinlik, Pera Palace Hotel’in sahibi Demet Sabancı Çetindoğan’ın katılımı ve misafirlerle ilgilenmesiyle zarif bir atmosferde gerçekleşti.

Dernek Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı davette, Atatürk’e duyulan sevgi ve özlem bir kez daha hissedildi. Günün özel konuğu Tarihçi-Yazar Erol Mütercimler, Atatürk’ün İstanbul’daki yaşamına, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı döneme ve Pera Palace Oteli’yle olan ilişkisine değinen etkileyici bir konuşma yaptı. Ardından, Başarım Sensin Derneği’nin bursiyerleri arasında yer almış ve Galatasaray Üniversitesi’nden mezun genç kadın girişimciler, Atatürk’ün son dönemlerinde kullandığı parfümün orijinal formülünü yeniden ürettikleri parfümün tanıtımını gerçekleştirdiler.

Atamızın kokusunun yeniden canlandırılması, davetlilere hem tarihî bir bağ hem de derin bir duygusal deneyim sundu. Etkinliğe, Dernek Başkanı Şule Argüder ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yeşim Manav, Figen Kıral, Özge Argüder Sander, Nurgün Kemalbay, Mine Aksu, Hülya Uyar ve Ferah Memişoğlu ev sahipliği yaptı.

Meral Kosif, Didem Köylü, Serpil Sarıkatipoğlu, Filiz Bulutçu, Emine Erol, Özge Özacar, Hülya Avcı, Aslı Pehlivanlar, Müge Sırmabıyık, Sedef Mercan, Belgin Yıldırım, Eymen Demirören ve Şeyda Haksal da davete katılarak derneği bu anlamlı günde yalnız bırakmadılar.

Bu haber BiMagazin tarafından hazırlanıp servis edilmiştir. Haberin farklı kaynaklarda değiştirilerek yayınlanması BiMagazin sorumluluğunda değildir. Kaynak göstermeden haber ve görsel alınması yasaktır.
  • 3
    BEĞENDİM
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    GÜLDÜM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış