Düğünlerin Vazgeçilmez Şarkıları Geliyor...

Etnik ve halk müziğinin sevilen sanatçısı Züleyha Ortak, 'Gelin Kınası 2' albümü müzikseverlerle buluşturdu.

Sevilen sanatçı Züleyha, 'Gelin Kınası 1' albümü ilk kez 2014 yılında müzik raflarında yerini almasından sonra yoğun istek üzerine 'Gelin Kınası 2' de düğünlerde çalınan şarkılardan oluşuyor. Yapımcı Nilüfer Saltık’ın fikri olan, düğünlerde vazgeçilmez şarkıların yer aldığı albümü Kalan Müzik & Z Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluştu.

Ünlü sanatçı Züleyha Ortak, albümde şarkıları Kürtçe, Zazaca, Ermenice, Arapça dillerinde de seslendirerek geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Züleyha, 'Gelin Kınası 2' albümünde 'Oy atlıya atlıya, 'Kınayı yakmışlar geline' gibi kült eserlerin yer aldığı bu albüm arşiv niteliğinde. Albümünde söz ve bestesi Adnan Fırat’a ait 'Kınayı Yakmışlar Geline’nin klibini Mehmet Hakyemez ve Ferhat Öçmen çektiler. Şarkının düzenlemesi ise ünlü DJ ve aranjör Serdar Ayyıldız’a ait.

Klipte Gelin Oldu...

Züleyha, 'Kınayı Yakmışlar geline' adlı şarkısının klibinde gelin olarak eline kına yaktırdı. Klipte gelin olma heyecanını yaşayan sevilen sanatçı, 'Klipte gelin olup kına yakılması değişik bir tecrübe oldu' dedi.

Düğünlerin Vazgeçilmez Şarkıları GeliyorZüleyha Ortak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.