2019 Vehbi Koç Ödül Töreni Gerçekleştirildi...

Her yıl eğitim, sağlık ve kültür alanlarından herhangi birinde, Türkiye’nin ve Türk insanının gelişimine önemli katkıda bulunmuş kişi veya kurumlara verilen Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi Prof. Dr. Mehmet Toner oldu.

Ödülünü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un elinden alan Toner, kanda dolaşan kanserli hücrelerin bulunmasıyla ilgili olan ve "devrim" olarak nitelenen çalışmasıyla biliniyor. Vehbi Koç’u Anma ve Ödül Töreni, Vehbi Koç Vakfı’nın 50. kuruluş yıldönümünde "Herkesten önde gidenlerin arkasında olmak üstümüze vazife" temasıyla İş Kültür Sanat binasında yapıldı.

Ömer Koç, 2019 Vehbi Koç Vakfı Ödülü’nün Prof. Nehmet Toner’e verildiğini açıkladı. Koç, seçici kurulun ödül gerekçesini "Çok önemli bir özelliği bilimsel etik ve ahlak oluşturması, 200’den fazla genç araştırmacı yetiştirmesi, sıra dışı bilimsel kariyeri" olarak özetledi. Prof. Toner, ise törendeki konuşmasında "Aranızda kendisi veya bir yakını Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde tedavi görmeyen var mı lütfen el kaldırın. Aranızda Koç Vakfı sanat etkinliklerine katılmayan, Koç Vakfı okullarında kendisi veya yakını okumayan var mı lütfen diğer elinizi kaldırın" dedi. "Vehbi Koç’un insanların hayatına ulaşan son derece önemli çalışmalar yaptığını" vurgulayan Toner, "Bu ödülü almak benim için şereften öte bir gururdur" dedi.

2019 Vehbi Koç Ödül Töreni GerçekleştirildiVehbi Koç

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.