2021'e Fibroblastla Genç Girin...

Güzellik Koçu Uzman Estetisyen Ayşe Çetinkaya 2021'e yeni girdiğimiz şu günlerde devrim yaratan Fibroblastla ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verdi.

Fibroblast devrim yaratan güzellik sektörü açısından ezber bozan bir yöntemdir. Orijinal plazma enerjisi yayan cihazlarla minik şimşek çakmasına benzeyen bir elektrik Arkın’ın dermis tabakasına inerek oradaki gençlik hücrelerinin uyarılması aracılığıyla yeni bir kolajen ve bağ dokusunun oluşumudur. Bu arada plazma enerjisi cildin yüzeyindeki fazla deriyi sıkılaştırarak toparlar ve minik bir kabuk halinde dışarıya atar dolayısıyla cilt hem içten hem dıştan kalıcı olarak yenilenmiş olur.Tedavi acılı değildir lokal anestezik kremlerle uygulama yapılacak alanın uyuşması sağlanır.         

                        

Güzellik Koçu Uzman Estetisyen Ayşe Çetinkaya En yaygın işlemlerin gözaltı ve göz kapağı toparlama boyun toparlama kırışıklıklar kaz ayakları gülme çizgileri ağız kenarı çizgileri göbek toparlama yaşlılık ve gün ışığı lekeleri herhangi bir gevşek ya da sarkık alan, akne scar izleri yanık izleri ameliyat ve yara izleri sarkmış bacak içleri diz kapakları ve dirsekler ve gıdı toparlama olduğunu ifade etti.Cerrahi olmayan bir işlem olduğu için kesinlikle güvenlidir neredeyse yan etkisi hiç yan etkisi olmadığını söyleyen Çetinkaya’ uygulama çok kısa bir zaman alır ve cerrahi operasyonlardaki komplikasyonlar görülmez. Örneğin; yara izi dikiş izi antibiyotik kullanımı genel anestezi vs. Uygulama sonrası, bu uygulama için özel olarak üretilmiş olan kremlerimizi danışanlarımıza vermekteyiz. Uygulama sonrası makyaj yapılmamalıdır ciltteki minik kabuklar beş ile sekiz gün içerisinde dökülecektir sonrasında makyaj yapılabilir’ dedi.                              

Sonuçlar, uygulama sonrası cilt ilk yanıtı hemen verir. Yani hemen sonucu görmekteyiz ama gerçek şu ki alttaki kolajen ve bağ dokusunun kendini yenileme süreci ortalama 12 haftayı bulur dolayısıyla en çarpıcı sonucu 12. haftanın sonunda alınır. Uygulamanın kalıcılık süresi ise  kalıcıdır cilt belli bir yaşa geri çekildikten sonra yeniden yaşlanma sürecine girerek tekrardan yavaş yavaş yaşlanır.Uygulama sonrası ciltte leke oluşmaz ancak orijinal plazma enerjisi yaymayan cihazlarla işlem yapılırsa böyle bir sonuç oluşabilir. Ayrıca sonrasının bakımına da dikkat edilmelidir.

Fibroblast-Plasma(Cilt Sıkılaştırma) ile yapılabilen uygulamalar;

-Göz kapağı kaldırma

-Göz çevresi kırışıklıkları

-Göz altı torbaları -Alın çizgileri

-Yüz germe

-Dudak çevresi gençleştirme -Nazolabial çizgi

-Gıdı toparlama

-Boyun germe

-Sarkmış kol,karın ve bacak derisi gerginleştirme

-Leke giderme -Akne izi -Çatlakların giderilmesi

-Keloid izleri giderilmesi

-Ameliyat ve yara izleri -Ben&Et Beni

 

2021'e Fibroblastla Genç Girin   Fibroblastla   Ayşe Çetinkaya